Embaràs i cavalls

PERQUÈ ACTIVITAT AMB CAVALLS I DONES EMBARASSADES A EQUINOTERÀPIA GIRONA MAS ALBA?

Equinoterapia Girona i el seu entorn ens brinden l’oportunitat de poder estar en plena naturalesa. Ens envolten els sons del cant dels ocells, dels cavalls pasturant i les aromes de cada estació de l’any.
Tot això és molt important a l’hora d’escoltar el propi cos, les sensacions físiques i emocionals.

PERQUÈ EMBARÀS I CAVALLS?

Els cavalls ens ofereixen la possibilitat de treballar la nostra coherència en el moment en el qual estem. No se’ls pot enganyar, per exemple, amb una tranquil·litat aparent si, interiorment, estem nervioses. Això, durant els mesos d’embaràs igual que durant tota la vida, és important pel nostre equilibri emocional i mental. Totes les energies, tant de benestar o malestar, les nota el bebè mentre es troba dins de la panxa i creix amb elles. D’aquesta manera, amb els cavalls i des d’una activitat compartida entre la mare i el fill/a, es gaudeix i es viu en el moment present, l’Aquí i Ara, perquè posteriorment en la nostra relació amb la criatura ja tinguem ben assentada l’habilitat de presència.
A més a més, muntar a cavall al pas ens dóna la increïble possibilitat (que no trobem en cap altre sistema) de mobilitzar la pelvis i els malucs mitjançant un moviment tridimensional equivalent a la marxa humana. Es tracta d’un moviment suau, harmònic i rítmic. Ens convida a preparar el part, donar consciència a allò que pot venir i gaudir del moviment passiu que equival a un massatge a la zona pèlvica i lumbar.

QUINS BENEFICIS S‘OBTENEN DE LA MUNTA SUAU DURANT L’EMBARAS, EL PART I EL POST-PART?

Per una banda, el ritme i la tranquil·litat del cavall durant la sessió facilita l’aprenentatge de tècniques de respiració que ajuden a regular la freqüència cardíaca de la mare i el bebè, tan important per la regulació del seu sistema nerviós. El moviment tridimensional es podria descriure com el símbol de l’infinit que mou les energies del centre del cos que es transmeten a l’interior de l’úter on el bebè es troba en un suau balanceig. Tot això ajuda a la mare i al bebè a sentir l’equilibri, el ball, el ritme que hi ha entre els dos, fomentant així el vincle i el sentiment de benestar compartit. La munta suau relaxa la musculatura de la zona pèlvica, i la posició amb les cames obertes i el contacte per pressió a la zona del perineu estimula i facilita la informació i la propiocepció de la zona per on sortirà el bebè més endavant. D’aquesta manera ajudem el procés del part a fluir amb més saviesa. Un gran benefici pel bebè. Tot plegat també ens facilitarà una bona i ràpida recuperació del sol pèlvic després del part.

COM ÉS UNA SESSIÓ?

Després d’una primera entrevista el primer pas és conèixer els cavalls i l’entorn, i un cop establert el contacte ja és el moment de començar a gaudir de l’experiència. La confiança i la seguretat són aspectes claus per a poder sentir tots els beneficis que ens ofereix la munta, i per això la sessió la porten a terme dos professionals. Una persona se centra en el maneig del cavall i l’altra acompanya el procés de la dona. La sessió dura aproximadament una hora.
La quantitat de sessions que poden convenir durant els mesos d’embaràs dependrà de cada persona i de l’estat de l’embaràs. El contacte amb la natura i un animal tan especial com el cavall sempre és pura salut!

Nosaltres considerem que es pot gaudir de l’entorn i l’ambient dels cavalls des del primer dia de l’embaràs. Muntar a cavall es pot començar a partir del segon trimestre sempre que l’embaràs avanci amb normalitat.

Per qualsevol dubte o inquietud que tinguis, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres i en parlem.